2011-02-16 12:53:24• hírek • MTI/ÚMSZ

Interneten a román köztévé magyar műsorai

Interneten is követhetőek hétfő óta a Román Televízió különböző csatornáin közvetített magyar nyelvű műsorok.

"A magyaradas.ro címen elérhető honlap egyrészt azért jött létre, mert lépést akarunk tartani a technikával, másrészt pedig azért, hogy az aktív lakosság is követni tudja a műsorainkat" - nyilatkozta a lapnak Kacsó Sándor, a honlap ötletgazdája, aki a román közszolgálati televízió (TVR) magyar adásának megbízott főszerkesztője.

Kacsó Sándor elmondta, hogy a TVR-en a magyar adások "nagyon rossz időpontokban kerülnek sugárzásra", délelőtt vagy kora délután. Ezt szeretnénk ellensúlyozni a saját honlappal, amelyet a www.tvr.ro/magyar vagy a magyaradas.ro címen lehet elérni.  A nyitólapon található a következő adások tartalmát bemutató Ajánló. A menüből lehet el jutni a TVR különböző csatornáin sugárzott magyar nyelvű műsorok ismertetéséhez. A Műsorok listán megtekinthetők korábbi adások, így a Mozgóképes Krónika, a Heti Krónika, a Szieszta, a Képzelt Kávéház vagy a Kultúra műsorok már sugárzott adásai.

A TVR egyelőre nem tervezi, hogy az interneten élő egyenes adásban is közvetítse a magyar műsorokat.
A magyaradas.ro kétnyelvű, magyar és román honlap. Minden anyaghoz lehet megjegyzést fűzni, ezenkívül van a Fórum rovatban várják a nézők megjegyzéseit, és témaajánlatait is.


Egy portálra gyűjtötték össze az TVR magyar nyelvű adásait
Egy portálra gyűjtötték össze az TVR magyar nyelvű adásait


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: